•   
 
 
 
Esquina van Klapscheut | Bwp stam 109 | Thunder vd Zuuthoeve x Ahorn z x Heartbreaker | Bruin | Geb: 11-01-2005

De merrie Esquina van Klapscheut sprong internationaal 1.60m met de ruiter Shane Sweetnam / Lorcan Gallagher.
Esquina van Klapscheut is een dochter van de BWP hengst en top vererver Thunder van de Zuuthoeve.
Deze uitzonderlijke vererver sprong zelf 1.50m met Jan van Dijck.
Bekende nakomelingen van Thunder van de Zuuthoeve zijn niet de minste, namelijk nakomelingen met prestaties van faam: Domino (Jos Verlooy), HH Azur (Mclain Ward), Domingo (Niels Bruyneels), Israel van de Dennehoeve (Bart Bles), Eldorado van het Vijverhof (Gregory Wathelet),etc.

Esquina van Klapscheut gaf voor haar sportieve carriere het 1.60m springpaard Irco van Klapscheut (v.Radco v.Houtveld) met Marie Hecart.
Moeder Blendy sprong verdienstelijk 1.45m met Lennart van Vlaenderen, Blendy bracht naast Esquina van Klapscheut ook het 1.60m springpaard Fenia van Klapscheut (v.Cicero Z) Marcel Marschall en het 1.45m springpaard Hariba van Klapscheut (v.Massimo).
Grootmoeder van Esquina van Klapscheut is de bekende fokmerrie Uriana van Klapscheut, Uriana van Klapscheut sprong zelf 1.45m met Nina Fagerström. 
Uriana geniet bekendheid als moeder van Coriana van Klapscheut (v.Darco)1.60m met Eric Lamaze / Pilar Lucrecia Cordon.
Verdere bekendheid geniet Coriana van Klapscheut  als moeder van de Zangersheide Wereldkampioen 7 jarige: Koriano van Klapscheut (v.Lord Z) met Daryo Arroyave.
Ondertussen loopt Koriano van Klapscheut 1.60m / Domenique Hendrix en een verdere dochter Goriana van Klapscheut (v.Vigo d'Arsouilles) 1.60m / Pilar Lucrecia Cordon.

Grootmoeder Uriana van Klapscheut is verder moeder van Fenom van Klapscheut (v.Querlybet Hero) 1.60m / Eliza Lehrman en Farah van Klapscheut (v.Vigo d'Arsouilles) 1.60m / Julio Arias Cueva.

Deze respectievelijke kleine fokfamilie BWP-109 blijkt generatie na generatie top springpaarden te leveren voor het allerhoogste niveau.


Pedigree

Thunder vd Zuuthoeve
Blendy van Klapscheut
Argentinus
Jura van St Maarten
Ahorn Z
Uriana van Klapscheut
Argentan
Dorle
Nimmerdor
Landlady
Alme
Heureka
Heartbreaker
Elandra
 
 
inovamedia facebook