•   
 
 
 
Fleur de Lys | Zangersheide | For Pleasure x Kashmir van Schuttershof x Carthago | Vos | Geb:

De merrie Fleur de Lys komt uit de zeer hoog aangeschreven BWP Prestatie lijn 100. 
Fleur de Lys is een dochter van de legende For Pleasure.
For Pleasure behoeft eigenlijk geen toelichting: " Een legende in de ring en een legende in de fokkerij.
For Pleasure won zowel met Lars Nieberg als Marcus Ehning team goud op de olympishe spelen. For Pleasure won goud op drie Internationale kampioenschappen en met nakomelingen als: Fit for fun (Luciana Diniz), Funky Fred (Marcus Ehing), For Joy van 't Zorgvliet (Kevin Staut), For Felicila (Pedro Veniss) etc.,etc. wordt For Pleasure met nakomelingen nog steeds op het allerhoogste niveau vertegenwoordigd.

Fleur de Lys is een dochter van onze merrie Imke van 't Roosakker (v.Kashmir van Schuttershof).
Moeder Imke van ’t Roosakker sprong internationaal op 1.45m met de Noorse Therese Søhol Henriksen en Frank Schuttert. 

Grootmoeder is de zeer bekende Electra van ’t Roosakker (Carthago) die op 1.60m sprong met Jos Lansink en Janika Sprunger. Zij bracht onder andere Horpleasure van ’t Roosakker (For Pleasure) die op 1.50m springt met Manon Hebette, de zeer belovende Kaprice van ’t Roosakker (Echo van ’t Spieveld) 1.60m met Kent Farrington. Deze Kaprice van 't Roosakker werd als zesjarige kampioen van de STX Cyclus onder het zadel van Dieter Laheyne, hij bereikte de finale van de zesjarigen tijdens de wereldkampioenschappen op Zangersheide met Lorenzo de Luca en uiteindelijk werd Kaprice aan Kent Farrington werd verkocht waar hij op dit moment succesvol 1.60m springt. De volle broer van Kaprice, Kassander van ’t Roosakker (A.E.S goedgekeurd) sprong onder het zadel van Dieter de Laheyne hij won de 7-jarige STX cyclus in 2017. Met Dieter de Laheyne / Gregory Wathelet sprong Kassander uiteindelijk 1.40m waarna Kassander in Zangersheide ter dekking kwam te staan.

Overgrootmoeder Atoucha van ’t Roosakker (Darco) bracht  Falco van ’t Roosakker (Berlin) 1.55/1.60m met Jérôme Guery en Gatoucha van ’t Roosakker (Diamant de Semilly) presteert op 1.50m met Michael Korompis. Uit de tak van Atoucha van ’t Roosakker komt ook nog het springpaard; Kastello van ’t Roosakker (Echo van ’t Spieveld) 1.40m met James Paterson-Robinson. 

Stam moeder Usha van ’t Roosakker is een begrip in de internationale springpaardenfokkerij. Zelf was ze actief op 1.50m onder het zadel van Gilbert de Roock. Usha van ’t Roosakker bracht drie fantastische 1.60m paarden, waaronder; Cella (Cento) met Ben Maher maakte tijdens het EK in Herning een verpletterende indruk. Ze wonnen de eerste en tweede kwalificatie, werden derde in de finale en eindigen uiteindelijk als tweede in het individuele klassement. Equador van ’t Roosakker (Nabab de Reve) met Frederic David, Emperio van ’t Roosakker (Nabab de Reve) met Alexandra Crown en de springpaarden Babbe van ’t Roosakker (Kannan) 1.50m met Michel Hecart en Britt van ’t Roosakker (Equest Carnute) 1.45m met Jerome Ringot. Usha van ’t Roosakker is ook moeder van de Zangersheide goed gekeurde hengst George Z (Kannan) 1.45m met Lorenzo deLuca / Michael Hughes en de Zangersheide goed gekeurde hengst Good Boy (Vigo d'Arsouilles).Pedigree

For Pleasure
Imke van 't Roosakker
Furioso II
Gigantin
Kashmir v. Schuttershof
Electra van 't Roosakker
Furioso xx
Dame de Ranville
Grannus
Goldi
Nabab de Reve
Fines van Kameren
Carthago
Atoucha van 't Roosakker
 
 
inovamedia facebook