•   
 
 
 
Imke van het Roosakker | BWP,SF 139 | Kashmir v/h Schuttershof x Carthago x Darco | Bruine | Geb: 20-04-2008

De merrie Imke van ’t Roosakker komt uit de zeer interessante Franse merrielijn SF 139.

Imke van ’t Roosakker sprong internationaal op 1.45m met de Noorse Therese Søhol Henriksen en Frank Schuttert.

Imke van ’t Roosakker is een dochter van de bekende BWP hengst Kashmir van 't Schuttershof. Deze uitzonderlijke hengst sprong op 1.60m met Philippe Le Jeune. Hij heeft rond de vijftig nakomelingen op 1.60m springen, waaronder; Reveur de Hurtebise HDC (Kevin Staut), Loro Piana Boyante de Muze (Carla Cimolai), Tresor de Virton (Philippe le Jeune) en H&M All In (Peder Fredericson).

Moeder is de zeer bekende Electra van ’t Roosakker (Carthago) die op 1.60m sprong met Jos Lansink en Janika Sprunger. Zij bracht onder andere Horpleasure van ’t Roosakker (For Pleasure) die op 1.50m springt met Manon Hebette. Kaprice van ’t Roosakker (Echo van ’t Spieveld) is een zevenjarige belofte. Die als zesjarige kampioen van België werd onder het zadel van Dieter Laheyne, de finale bereikte van de zesjarigen tijdens de wereldkampioenschappen op Zangersheide met Lorenzo de Luca en uiteindelijk aan Kent Farrington werd verkocht. De volle broer van Kaprice van ’t Roosakker, Kassander van ’t Roosakker, is net zo’n talent onder het zadel van Dieter Laheyne en is goedgekeurd voor het A.E.S. hij won de 7-jarige competitie in 2017.

Grootmoeder Atoucha van ’t Roosakker (Darco) bracht  Falco van ’t Roosakker (Berlin) 1.55/1.60m met Jérôme Guery en Gatoucha van ’t Roosakker (Diamant de Semilly) presteert op 1.50m met Michael Korompis. Uit de tak van Atoucha van ’t Roosakker komt ook nog het springpaard; Kastello van ’t Roosakker (Echo van ’t Spieveld) 1.40m met James Paterson-Robinson.

Overgrootmoeder Usha van ’t Roosakker is een begrip in de springpaardenfokkerij. Zelf was ze actief op 1.50m onder het zadel van Gilbert de Roock. Usha van ’t Roosakker bracht drie fantastische 1.60m paarden, waaronder; Cella (Cento) met Ben Maher maakte tijdens het EK in Herning een verpletterende indruk. Ze wonnen de eerste en tweede kwalificatie, werden derde in de finale en eindigen uiteindelijk als tweede in het individuele klassement. Equador van ’t Roosakker (Nabab de Reve) met Frederic David, Emperio van ’t Roosakker (Nabab de Reve) met Alexandra Crown en de springpaarden Babbe van ’t Roosakker (Kannan) 1.50m met Michel Hecart en Britt van ’t Roosakker (Equest Carnute) 1.45m met Jerome Ringot. Usha van ’t Roosakker is ook moeder van de Zangersheide goed gekeurde hengst George Z (Kannan) van Stoeterij Zangersheide en de Zangersheide goed gekeurde hengst Good Boy (Vigo d'Arsouilles).

 

 Pedigree

Kashmir v/h Schuttershof
Electra van het Roosakker
Nabab de Reve
Fines van Kameren
Carthago
Atoucha van het Roosakker
Quidam De Revel
Melodie en Fa
Tenor Manciais
Gotha
Capitol I
Perra
Darco
Usha van het Roosakker
 
 
inovamedia facebook